LISNATE KIFLICE

 Ovim kiflicama je teško odoleti a kao što jednom rekoh, moja je sreća da ih ja pravim a neko drugi ih jede...
Potrebno vam je:
oko 1 kg brašna za dizana testa, 1 svež kvasac, 500 ml mleka, 150 gr šećera, 200 gr margarina za premazivanje, marmelada ili eurokrem za punjenje.

Zamesito testo od brašna, nadošlog kvasca, mleka i šećera i ostavite ga na toplom oko sat vremena da nadođe. Ove kiflice se mogu praviti i slane, samo zamenite šećer odgovarajućom količinom soli i izaberite slano punjenje.
Kad testo dovoljno naraste podelite ga na 7 delova.


Svaku lopticu razvaljajte u krug, namažite razmekšalim margarinom a listove ređajte jedan na drugi. Poslednju, sedmu koru nemojte mazati margarinom kako biste celu masu razvaljali u jedan veliki krug koji kad ga rastanjite bude prečnika 55-60 cm.




Podelite dobijeni list na 16 komada. Na svaki komad stavite marmeladu ili neki drugi nadev, zarolajte od šire strane ka špicu da biste dobili lepe, velike kiflice.

Jedna veoma važna napomena:  pečenje ovih kiflica započeti u hladnoj rerni a potom nastaviti na 180°C oko 25 min.
Kako su ove kiflice prilično velike, pečem ih iz dva puta ali rernu između dva pečenja uvek rashladim. Prohlađene pospite šećerom u prahu i obavezno pozovite nekog da vam pomogne da ih pojedete :-))

Коментари

Популарни постови