MAĐARSKA ČOKO TORTA
Divna, kremasta torta u kojoj se mešaju ukusi višanja i čokolade. Probajte!
Potrebne namirnice: 3 jaja, 4+2 kašike kakaa, 2 kašike brašna, 5+3 kašike šećera, 500 ml slatke pavlake, 1 želatin, 1 kremfix, 400 gr višanja iz kompota, 200 gr čokolade za kuvanje, 200 gr krem sira
Za koru: umutite 3 žumanca sa 5 kašika šećera. Od 3 belanca ulupajte čvrst sneg. Prosijte 2 kašike brašna i 4 kašike kakaa pa pomešajte sa žumancima. Lagano umešajte sneg od belanaca i pecite u okruglom kalupu za tortu nekih 10 min na 180°C. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Višnje: potrebno vam je 400 gr dobro oceđenih višanja iz kompota (jednostavno prokuvajte višnje kratko sa malo šećera).
Ohlađenu koru prebacite na tanjir za služenje i vratite obruč kalupa oko nje.
Pripremite kesicu želatina tako što ga rastopite sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri (5-10 min).
Za to vreme umutite 500 ml slatke pavlake za šlag.
Rastopite želatin pa ga dodajte u umućenu pavlaku. Radite to tako što 2-3 kašike umućene pavlake dodate u želatin, promešate pa sve sastavite sa preostalom pavlakom.
Umutite 200 gr neslanog krem sira (kremsi, sirko, filadelfija i sl.) sa 3 kašike šećera, 2 kašike kakaa i 1 kesicom kremfixa (učvršćivač za slatku pavlaku).
Sastaviti krem od sira sa pavlakom. Rasporedite višnje preko kore a preko višanja premažite krem.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se dobro stegne.
Glazura od čokolade: rastopiti 200 gr čokolade za kuvanje sa potrebnom količinom slatke pavlake da se dobije fina tekstura (ako nemate pavlaku može i obično jestivo ulje). Preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Sad ostaje da skinete obruč od kalupa i uživate u torti!
Potrebne namirnice: 3 jaja, 4+2 kašike kakaa, 2 kašike brašna, 5+3 kašike šećera, 500 ml slatke pavlake, 1 želatin, 1 kremfix, 400 gr višanja iz kompota, 200 gr čokolade za kuvanje, 200 gr krem sira
Za koru: umutite 3 žumanca sa 5 kašika šećera. Od 3 belanca ulupajte čvrst sneg. Prosijte 2 kašike brašna i 4 kašike kakaa pa pomešajte sa žumancima. Lagano umešajte sneg od belanaca i pecite u okruglom kalupu za tortu nekih 10 min na 180°C. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Višnje: potrebno vam je 400 gr dobro oceđenih višanja iz kompota (jednostavno prokuvajte višnje kratko sa malo šećera).
Pripremite kesicu želatina tako što ga rastopite sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri (5-10 min).
Za to vreme umutite 500 ml slatke pavlake za šlag.
Rastopite želatin pa ga dodajte u umućenu pavlaku. Radite to tako što 2-3 kašike umućene pavlake dodate u želatin, promešate pa sve sastavite sa preostalom pavlakom.
Umutite 200 gr neslanog krem sira (kremsi, sirko, filadelfija i sl.) sa 3 kašike šećera, 2 kašike kakaa i 1 kesicom kremfixa (učvršćivač za slatku pavlaku).
Sastaviti krem od sira sa pavlakom. Rasporedite višnje preko kore a preko višanja premažite krem.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se dobro stegne.
Glazura od čokolade: rastopiti 200 gr čokolade za kuvanje sa potrebnom količinom slatke pavlake da se dobije fina tekstura (ako nemate pavlaku može i obično jestivo ulje). Preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Sad ostaje da skinete obruč od kalupa i uživate u torti!
Коментари
Постави коментар