CITRON TART
Volim ovu kombinaciju: opor, kiselkasti ukus fila od limuna i slatko, prhko dno..Tart je, po meni, idealan desert, lako i brzo se pravi a dobijete optimalnu kolicinu, taman da se zasladite!
Za koru je potrebno: 100gr maslaca, 2 kasike secera, 175 gr brasna, 1 jaje i malo praska za pecivo, ev. kasika vode po potrebi da se zamesi fino, glatko testo
Za fil je potrebno: 4 jaja, 225gr secera, 125 ml slatke pavlake, narendana korica 1 limuna, sok od 2 limuna, 1 kasika gustina.
Od sastojaka zamesite testo i ostavite ga 30 min u frizideru, uvijenog u foliju da se ne osusi.
Oblozite podmazani kalup za tart (23cm) pripremljenim testom, malo ga izbodite viljuskom i stavite da se pece u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih desetak minuta. Pazite da ne izgori, potrebno je samo malo da se uhvati korica, pa pratite.
Za koru je potrebno: 100gr maslaca, 2 kasike secera, 175 gr brasna, 1 jaje i malo praska za pecivo, ev. kasika vode po potrebi da se zamesi fino, glatko testo
Za fil je potrebno: 4 jaja, 225gr secera, 125 ml slatke pavlake, narendana korica 1 limuna, sok od 2 limuna, 1 kasika gustina.
Od sastojaka zamesite testo i ostavite ga 30 min u frizideru, uvijenog u foliju da se ne osusi.
Za to vreme izrendajte koricu limuna i iscedite sok. Umutite jaja, dodajte sve ostale sastojke, sve sjedinite pa izlijte preko malo zapecene kore.
Vratite u rernu i pecite jos nekih dvadesetak minuta. Vreme je okvirno, sve zavisi od vase rerne. Poenta je da fil ne bude prepecen. U trenutku kad ga vadite sredina mora biti malo drhtava, stegnuce se tek kad se ohladi. Malo iskustva moze biti od pomoci :-))
Pre serviranja, ohladjen tart pospite secerom u prahu!
Коментари
Постави коментар