MOUSSE OD BELE COKOLADE SA MARINIRANIM JAGODAMA


Mmmm..., divan, lagan desert! Recept sam dobila od moje sestre koja zivi u Stockholmu a odusevila se njime kad su joj ga prijatelji  ponudili za desert.
Za 4 porcije vam je potrebno:
Za mus:
250 ml slatke pavlake, 50 gr bele cokolade, 1 jaje

Za marinadu za jagode:
narendana korica i sok jedne limete, 2 kasike meda


Priprema: otopite cokoladu u vodenoj kupelji, ne sme biti vrela.
Umutite pavlaku, umutite jaje. Sastavite jaje i cokoladu a potom i pavlaku. Rasporedite krem u posude za serviranje, idealne su koktel case. Ostavite krem u frizideru da se dobro ohladi.
Jagode izrezite na listice, izmesajte sa marinadom pa i njih do sluzenja ostavite u frizideru. Med za marinadu mora biti tecan, ako treba malo ga zagrejte.
Pred sluzenje rasporedite jagode preko musa i uzivajte!

 

Коментари

Популарни постови