Torta od jagoda i malina sa vanilin kremom


                Ovo je torta koju pravim za rodjendan moje kcerke, njena omiljena torta. Iskreno, svi je volimo. Voce, vanil krema, socni biskvit, kombinacija koja cini da je tesko zadrzati se na jednom komadu!

Za kore je potrebno: 4jaja, 2,5 dl secera, 1 vanilin secer, 50 gr maslaca, 1 dl mleka, 3,5 dl brasna, prasak za pecivo i malo soli.

Za vanil kremu: 5 dl mleka, vanilin secer ili malo ekstrakta, 1,5 dl secera, 5 zumanaca, 1 dl gustina, 50 gr maslaca.
Jos su vam potrebne jagode i maline za filovanje i za garniranje torte. Ja dodam i tresnje.
Potrebno je i 3dl slatke pavlake za slag

Priprema: zagrejte rernu na 180°C.
Umutite jaja, secer i vanilin secer da pobeli. Lagano u tu smesu umesajte brasno, prasak za pecivo i so. Otopite maslac, izmesajte ga sa mlekom pa i to umesajte u smesu. Sve prespite u podmazan i mrvicama posut kalup za tortu. Pecite 25-30 min. Kad se dobro ohladi, isecite tri kore.


Ovako pripremite vanil kremu:
Zakuhajte pola litra mleka. Umutite zumanca, secer, vanilin secer i na kraju umesajte  gustin. Prespite vrelo mleko preko smese, izmesajte pa ponovo vratite na kuvanje dok se ne zgusne, stalno mesajuci. Otopite maslac pa ga mesajuci dodajte u vrucu kremu. Ohladite kremu pre filovanja torte. To radim tako sto izrucim kremu na metalni posluzavnik, prekrijem je najlon folijom pa sve u frizider da se ohladi. Tako nas uce iskusniji pa zasto ne poslusati!
Slaganje torte:
Na tanjir na kome planirate posluziti tortu stavite samo ram kalupa pa u okviru njega slazite tortu. Tako slozenu a pre stavljanje pavlake i voca ja je ostavim neko vreme u frizideru. Posle skinem ram i zavrsim tortu. Ovako sam sigurna da ce se krema lepo ohladiti, sleci i da nece biti curenja. Ovako to izgleda:


Na donju koru slozite voce koje ste blago usitnili i posuli secerom, dakle jagode i cele maline.
Stavite preko drugu koru a preko nje rasporedite vanil kremu. 
Stavite trecu koru, preko nje i cele torte cete nakon hladjenja premazati umucenu slatku pavlaku.
Garnirajte svezim vocem i uzivajte!


Коментари

Популарни постови