LOSOS U KREM SOSU OD LIMUNA



               Pre pecenja, file lososa ocistite od zaostalih kostiju i odvojite kozicu. Jednostavno posolite morskom solju, pobiberite vrlo malo i pecite u zagrijanom tiganju bez dodavanja masnoce jer ce on sam otpustiti svoju. Pazite dobro da ga ne prepecete, u sredini mora biti socan. Okrecem ga samo jednom, nekih 3-4 min sa jedne i isto toliko sa druge strane.

      Za sos vam je potrebno: 250 ml pavlake za kuvanje, sok od jednog limuna, so, beli biber, secer i mirodjija.
Stavite pavlaku da se kuva uz dodatak soli i bibera. Kad se zgusne na zeljenu gustocu dodajte limuov sok. Radite to postepeno da dobijete ukus i jacinu kiselosti koja se vama svidja. Ako mislite da je prekiselo, dodjte malo secera. Na samom kraju umesajte sitno seckanu mirodjiju. Tako jednostavno!
         Za prilog, ovaj put predlazem pire krompir.

Коментари

Популарни постови