Ovo je kolac koji se brzo pravi a svima se svidja.

KREM  KOCKE  OLGA




Potrebno je za koru:
6 jaja,140 gr sećera, 100 gr mlevenih oraha, 2 kašike brašna

Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom a posebno umutiti bjelanca. U njih dodati orahe i brašno pa izmešati sa žutim delom. Peći petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Ostaviti koru da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremiti kremasti deo.

Smesu peći u plehu 25x35 cm koji je podmazan i posut brašnom.

Kremasti deo se priprema iz tri dela.
Prvo treba umutiti 140 gr maslaca sa 80 gr prah šećera a kad postane penasto dodati 2 žumanaca. Sve ponovo dobro umutiti.
Drugi deo se priprema tako što se popari 100 gr mlevenih oraha sa minimalnom količinom vrelog mleka. Poenta je da smesa ostane što je moguće gušća, zato oprez! Ja mleko dodajem kašiku po kašiku.
Treći deo se priprema od 1 kesice šlag pene i 1 kesice vanila šlag kreme. Sve to treba umutiti sa minimalnom količinom mleka, nikako više od 1 dl. Svi kremovi treba da su gusti.
Kad se deo sa orasima ohladio, pomešati sva tri krema, premazati ohlađenu koru a odozgo narendati dosta čokolade. Tako to vole u mojoj porodici!


Коментари

Популарни постови