Danas pravim kiš od poriluka i sira.
KIŠ OD PORILUKA I SIRA
Potrebno je: 250 gr lisnatog testa, 2 srednja poriluka, 1 glavica crnog luka, 250 ml pavlake za kuvanje, 200g feta sira, 150 gr narendanog kačkavalja, 5 jaja, so i biber.
Priprema: izdinstati sitno seckan crni luk zajedno sa porilukom sečenim na rezance.
Dodati pavlaku, feta sir, kačkavalj i začine.
Ostaviti da se prohladi.
Za to vreme razvaljati lisnato testo pa njime obloziti pleh veličine 25x35 cm.
Izbockati testo viljuškom.
U prohlađen fil od poriluka dodati ulupana jaja. Fil preliti preko kore od lisnatog testa.
Peći u rerni na 200°C 30 min. Idealno je koristiti ventilator ako imate takvu rernu. Fil od jaja će porasti, kuća će zamirisati a vi ćete sladokusce obradovati ovim laganim jelom.
KIŠ OD PORILUKA I SIRA
Potrebno je: 250 gr lisnatog testa, 2 srednja poriluka, 1 glavica crnog luka, 250 ml pavlake za kuvanje, 200g feta sira, 150 gr narendanog kačkavalja, 5 jaja, so i biber.
Priprema: izdinstati sitno seckan crni luk zajedno sa porilukom sečenim na rezance.
Dodati pavlaku, feta sir, kačkavalj i začine.
Ostaviti da se prohladi.
Za to vreme razvaljati lisnato testo pa njime obloziti pleh veličine 25x35 cm.
Izbockati testo viljuškom.
U prohlađen fil od poriluka dodati ulupana jaja. Fil preliti preko kore od lisnatog testa.
Коментари
Постави коментар