MAKROBIOTIČKI SLATKI ZALOGAJ
Ovo je poslastica koja se pravi za dvadesetak minuta. Sastojci spadaju u grupu zdravih, bar veći deo njih a u kombinaciji sa sladoledom od vanile je pravi pogodak.
Potrebno je:
300-400 gr malina
2 kašike palente
1,5 dl smeđeg šećera
1 dl brašna
1 dl semenki suncokreta (očišćenih, srećom tako se kupuju)
1 dl zobenih pahuljica
1 dl zdrobljenog badema
125 gr maslaca
Postupak:
Malinama prekriti dno pleha (20x35). Ako su zamrznute ja ih prvo odledim.
Posuti ih palentom i polovinom šećera.
Istopiti maslac pa u njega umešati ostatak šećera, bademe, zobene pahuljice, seme suncokreta i brašno. Rasporediti ovu smesu pažljivo preko malina.
Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 min. Služiti uz sladoled od vanile.
Mi ne čekamo da se ohladi!
Potrebno je:
300-400 gr malina
2 kašike palente
1,5 dl smeđeg šećera
1 dl brašna
1 dl semenki suncokreta (očišćenih, srećom tako se kupuju)
1 dl zobenih pahuljica
1 dl zdrobljenog badema
125 gr maslaca
Postupak:
Malinama prekriti dno pleha (20x35). Ako su zamrznute ja ih prvo odledim.
Posuti ih palentom i polovinom šećera.
Istopiti maslac pa u njega umešati ostatak šećera, bademe, zobene pahuljice, seme suncokreta i brašno. Rasporediti ovu smesu pažljivo preko malina.
Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 min. Služiti uz sladoled od vanile.
Mi ne čekamo da se ohladi!
Коментари
Постави коментар