TALJATELE SA LOSOSOM I BROKOLIJEM

LAGAN I ZDRAV OBROK....


Potrebno vam je za 4 osobe:
po 100gr taljatela po osobi
po 150 gr losos filea po osobi
500 gr brokolija
sušeni paradajz iz ulja
parmezan
250 ml pavlake za kuvanje
100 ml kisele pavlake
morska so, beli biber
Započinjem tako što skuvam brokoli. Koristim zamrznuti i kuvam ga veoma kratko, tako da kad ga zagrizete "pruža otpor". Potom kuvam taljatele po uputstvu sa kesice. Losos očistiti od zaostalih kostiju i kože pa ga iseći na krupnije kocke.





U teflon  tavi ispržiti losos. Ne dodajem nikakvu masnoću jer on otpusti vlastitu, važno je da tava bude dobro zagrejana. Začiniti solju i biberom.
Sad zagrejati pavlaku za kuvanje do vrenja, dodati začine, kiselu pavlaku i na rezance naseckan sušeni paradajz. Na kraju u sos koji je sklonjen sa vatre a neposredno pred služenje dodati brokoli (uvek malo ostavim za garniranje).
Preliti taljatele sosom, rasporedite losos preko njega, dodati krupno narendan parmezan i neka nepca uživaju!





Коментари

Популарни постови