KOMMISSBROT
Ovaj recept sam dobila od moje drage prijateljice Mile. Tačnije jedne godine pred odlazak na zimovanje napravila ga je i donela nam ga pred put. Ne moram naglasiti da smo je spominjali svako jutro dok smo ga jeli neko uz čaj neko uz kafu.
Od tada čim uđemo u jesen i zimu redovno spremam ovaj "slatki hleb".
KOMMISSBROT
Potrebno je:
4 žumanaca
4 belanca
150 gr šećera
200 gr glatkog brašna
pola praška za pecivo
100 gr grožđica natopljenih u rumu
100 gr narezane čokolade
70 gr maslaca
50 gr badema
50 gr ananasa
50 gr papaje
limunova korica
Priprema:
Maslac penasto umutimo sa polovinom šećera. Dodamo žumance i izmiksamo. U drugoj posudi napravimo sneg od belanaca i druge polovine šećera pa dodamo u smesu sa žumancima.
Tome dodamo naseckanu čokoladu, ananas, papaju, badem, grožđice, brašno, prašak za pecivo, limunovu koricu i sve zajedno izmešamo.
Smesu ulijemo u maslacem premazan kalup a ja ga dodatno obložim papirom za pečenje radi lakšeg vađenja.
Peći oko 35 min na 180°C.
Napomena: pravim uvek duplu meru!
Od tada čim uđemo u jesen i zimu redovno spremam ovaj "slatki hleb".
KOMMISSBROT
Potrebno je:
4 žumanaca
4 belanca
150 gr šećera
200 gr glatkog brašna
pola praška za pecivo
100 gr grožđica natopljenih u rumu
100 gr narezane čokolade
70 gr maslaca
50 gr badema
50 gr ananasa
50 gr papaje
limunova korica
Priprema:
Maslac penasto umutimo sa polovinom šećera. Dodamo žumance i izmiksamo. U drugoj posudi napravimo sneg od belanaca i druge polovine šećera pa dodamo u smesu sa žumancima.
Tome dodamo naseckanu čokoladu, ananas, papaju, badem, grožđice, brašno, prašak za pecivo, limunovu koricu i sve zajedno izmešamo.
Peći oko 35 min na 180°C.
Napomena: pravim uvek duplu meru!
Коментари
Постави коментар