AROMATIČNE ZVEZDE
Ovaj recept sam pronašla u novinama, isprobala ga i od tada je u mojim receptima. Baš su aromatične..
Potrebno vam je za 8 kom:
350 gr brašna za dizana testa
25 gr svežeg kvasca
po kašičica soli i šećera
200 ml mlakog mleka
Za premaz:
100 ml ulja (ili isto toliko rastopljenog maslaca, moj izbor)
sitno seckan peršunov list, origano ili nešto po vašem ukusu od aromatičnog bilja
nekoliko zgnječenih češnjeva belog luka
krupna morska so za posipanje
Zamesiti testo i ostaviti pola sata da nadođe.
Pripremiti premaz od belog luka, ulja i začinskog bilja.
Testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu lagano razvaljati ali da ostane deblja. Služiti se plastičnom karticom (suvišna je napomena o higijeni) da bi se u testu napravila tri reza.
Sada provucite prste kroz sredinu, izvrnite testo i izbacite vrhove napolje da dobijete oblik zvezde.
Složite ih u pleh na papir za pečenje i premažite polovinom pripremljene smese za premaz.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-ak min. Izvadite pa ponovo premažite i pospite krupnom solju. Pecite još 7-8 min dok lepo ne porumene.
Коментари
Постави коментар