PRINCES KROFNE

Moji omiljeni kolači....školjkice koje kriju pravo blago za naša nepca!



Po ovom receptu pravim princes krofne godinama. Mogu slobodno reći da mi se do sada nije desilo da ne uspeju, zato hrabro!
Priprema testa:
Staviti u lonac 60 gr maslaca sa 12 velikih kašika vode (1dl + 1/4dl) da provri. Dodati 120 gr brašna i malo propržiti tek da se sjedini. Kad se prohladi postepeno dodavati jedno po jedno jaje, ukupno 4 komada.
U početku masa je mrvičasta a posle četvrtog dodatog jajeta postaje kompaktna.

                                                                                  
                                                                   Napuniti špric za tortu smesom pa praviti krofnice veličine oraha. Ako nemate špric za ukrašavanje napravite ih pomoću kašičice. Važno je da ostavite prostor između njih jer će se u toku pečenja dosta povećati, zamalo 4x.
 Od ove količine testa napravim 30 kom.

 Pecite ih u rerni prethodno zagrejanoj na 250°C tačno 15min bez otvaranja i stalno na toj temperaturi. Kad budu gotove trebalo bi da izgledaju kao na donjoj slici.




 Sad, dok se krofne hlade napravite fil za njih od 700 ml mleka u koje su dodata 2 vanilin šećera i narendana korica 1 limuna. Razdvojite belanca od žumanaca (4 jaja), belanca sa dve kašike šećera ulupajte u čvrst sneg pa ga stavite u frižider. Žumanca umutite penasto sa 10 kašika šećera i 7 kašika oštrog brašna, malo razredite koristeći pripremljeno mleko. Skuvajte žumanca u mleku stalno mešajući i pazeći da ne zagore (kao puding). U vruć fil dodavati postepeno sneg od belanaca što će mu dati prozračnost.


Preseći ohlađene krofnice na pola (treba da su šuplje) pa ih napuniti prohlađenim filom.






Ostaje još da ih pospete šećerom u prahu.




Коментари

  1. Odlične su! Među najukusnijima do sada! Samo bih dodala da je cijela narendana korica limuna previše, po mom ukusu je dovoljno samo natruniti.
    Hvala puno na blogu, otkrila sam ga nedavno i presrećna sam zbog toga, keep it up :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na podrsci! Trudit cu se da obgacujem blog novim receptima :-))

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови