KESTEN KOCKE




Ovo je neodoljiv kremasti kolač za sve one koji vole kesten bar koliko ja :))

Za koru vam je potrebno:
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
4 kašike kakaoa
Priprema: umutiti žumanca sa šećerom. Izmešati brašno i kakao pa sastaviti sa žumancima. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa sve lagano izmešati.



 Koristim četvrtastu modlu za tortu veličine 30x25. Peći desetak min na 180°C. Vruću koru poprskati sa 5-6 kašika mleka da bude sočna pa je ostaviti da se ohladi.

Za fil vam je potrebno:
750 gr kestena (3 pakovanja smrznutog kestena od po 250 gr)
200 gr maslaca
500ml slatke pavlake za šlag + 1 kremfix
250 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku sa kremfixom.
Podeliti kesten na dve polovine pa u svaku dodati po 100 gr maslaca. U jednu polovinu dodati 200 gr razmekšane čokolade. Umutiti filove mikserom dodajući po dve kašike umućene pavlake u svaki od njih.

Počnite filovanje tako sto koru tanko premažete pavlakom, zatim sa 2/3 fila sa čokoladom, ponovo pavlaka, sledi svetli fil, pavlaka pa ostatak tamnog fila. Sve premazati pavlakom a na kraju ukrasiti rastopljenom čokoladom.


Naravno, ovaj redosled nije obavezan, uradite onako kako to vama odgovara.
Ako volite malo slađe poslastice dodajte u pavlaku malo šećera. Ja ne dodajem baš nimalo a vi probajte pa odlučite....
Ostavite kolač u frižideru bar tri sata da se dobro rashladi a onda navalite!







Коментари

Популарни постови