CEZAR SALATA

     Jos jedna salata-obrok koja je u našoj porodici jako popularna a danas je nezaobilazna u ponudi restorana i svih ostalih mesta gde se nudi jelo.
     Kao i za sve ostalo parola "domaće je ipak najbolje" potvrdila se i kod ove salate. Kad je jednom  napravite sami a jeli ste je ranije na nekom mestu shvatit ćete zašto.


Potrebno je po porciji:
   -polovina pilećeg filea
-malo zelene salate a još bolje mešavina zelenih salata
   - paradajz
-4-5 traka slanine
   -krutoni koje ćete sami napraviti
-parmezan

Dresing za salatu: 3 kasike pavlake,1 dl majoneze, 1 dl jogurta, sok od pola limuna, origano, beli biber, soli po ukusu (ovo je kolicina za 4-5 porcija).

Priprema: Započeti sa pečenjem filea. Pečem ih u komadu da meso ostane sočnije u tavi u kojoj posle propržim trake slanine.
     Potom pripremam krutone od tost hleba koji isečem na kockice. Poređam ih u pleh na papir za pečenje. Pospem maslinovim uljem (ili običnim), narendam preko nekog tvrdog sira, dobro promešam pa u zagrejanu rernu na sušenje veoma kratko, 7-8 min. Koristim vreo vazduh da dobijem zlatnu boju.
                                             sad u rernu....
      Sve ovo možete završiti ranije, uviti pecen file i slaninu u foliju pa ostaviti na toplom do momenta kad vam zatreba.  Za ostalo vam treba 5 min.
     Opranu i oceđenu salatu rasporediti po dnu dubljeg tanjira. Iseckati paradajz na kockice, rasporediti ga preko salate. Preliti pripremljenim dresingom, poređati meso isečeno na tanke kriške, prepečenu slaninu i na kraju posuti krutonima. Preko svega, obavezno, krupno narendati parmezan :)))

Коментари

Популарни постови