RAFAELO

mmmmm.....ledeni rafaelo!



Za koru je potrebno:
5 belanaca, 5 kašika šećera, 100 gr brašna, 120 gr kokosa, pola praška za pecivo i 3 dl mleka da se natopi kora.
Priprema:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg pa tome dodati izmešano brašno, kokos i prašak za pecivo. Masa je čvrsta pa je treba utisnuti u podmazan i brašnom posut veći pleh (moj je 40x25).
 Peći na 180°C dvadesetak minuta. Kora treba da ostane svetla.
Vruću koru preliti sa 3 dl hladnog mleka i ostaviti da se ohladi.


  Za fil je potrebno: 500ml mleka, 5 kašika gustina ili brašna ( ovaj put sam koristila gustin), 5 žumanaca, 1 vanilin šećer, 200 gr šećera, 250 gr margarina, 100 gr prah šećera.
                     
PRIPREMA: umutiti žumanca, šećer, gustin i vanilin šećer sa malo mleka pa skuvati u preostalom mleku kao puding. Ostaviti fil da se potpuno ohladi, najbolje poklopiti ga da se ne uhvati korica. Ja ga prespem na metalnu tacnu, stavim najlon foliju i ostavim u frižideru da se ohladi.

 Umutiti margarin sa prah šećerom pa u to postepeno dodavati kašiku po kašiku hladnog fila. Sve dobro umutiti da se dobije fina ujednačena krema. Premazati koru ovim filom a na kraju dodati 2 čvrsto umućena šlaga. Dodatno ukrasiti kokosom.
 Kolač služiti kad se dobro ohladi u frižideru.


Коментари

Популарни постови