GRATINIRANI KROMPIR

     Ovo je predlog za jedan zaista odličan prilog uz pečeno meso. Iskreno, meni je ovaj kremasti zapečeni krompir sasvim dovoljan kao glavno jelo. Recept je švedski, gratiniranje kao način spremanje hrane kod njih je veoma raširen.


Potrebno je:
-oko 1 kg krompira
-1 poriluk
-500ml pavlake za kuvanje
-začini
Priprema:
Krompir do pola skuvati u ljusci u slanoj vodi. Oguliti ga, iseći na kriške kao za musaku pa polovinom količine obložiti dno vatrostalne posude. Poriluk oprati, iseći na komadiće, poređati preko krompira.
Začiniti sa malo soli i bibera a preko svega rasporediti krompir koji je preostao. Zaliti pavlakom pa peći u rerni na 200°C oko 1 sat. U početku posudu poklopiti ili prekriti folijom a pred kraj sve skinuti da se uhvati lepa korica.


Коментари

Популарни постови