ZEMIČKE SA SEMENKAMA
Ovo spremam onda kada znam da ćemo ujutro svi biti zajedno za doručkom. Miris sveže pečenog hleba je nešto što se pamti i biva sidro za lepe emocije...
Potrebno je za ca 20kom:
600gr brašna
6 dl mlake vode
50 gr svežeg kvasca, 1 kašika soli
2 dl zobenih pahuljica + 1dl mešanih semenki (susam, suncokret,semenke lana, golica, mak i sl.)
Postupak:
pripremiti kvasac da nadodje a za to vreme izmešati brašno, so, zobene pahuljice i semenke (sačuvati malo za dekoraciju).
Umesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom da se digne. Zagrejati rernu na 250°C. Oblikovati zemičke pa ih slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Svaku zemičku premazati vodom i posuti sačuvanim semenkama i sa malo brašna.
Peći u rerni 15-20 min dok ne dobiju zlatnu boju a tek miris!
Коментари
Постави коментар